Назвали дату переговорів з МВФ

Читать на русском
У президента Володимира Зеленського очікують, що переговори з Міжнародним валютним фондом відновляться у вересні.

Переговори про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом відновляться у вересні.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У Нацбанку розповіли про нову програму МВФНаціональний банк очікує отримання Україною траншу МВФ в два мільярди доларів у рамках нової програми до кінця поточного, 2019 року.

«Переговори про нову співпрацю з МВФ відновляться у вересні. ... Будуть різні питання і пропозиції, щось будемо пропонувати ми зі свого боку, що ми хочемо виконати, зробити, що хочемо вписати в Меморандум, щось будуть пропонувати вони. На щось ми будемо погоджуватися, на щось будемо не погоджуватися, буде переговорний процес», - заявив Герус.

При цьому Герус висловив бажання, щоб питання ціни на газ для населення було «більш м'яко» відображене в Меморандумі, тому що це «вже питання не просто економічне, це питання політичне». «Думаю, ми це побачили в ході цих виборів», - вказав він.

Також Герус висловив сподівання, що у вересні може бути «нова програма, і ми могли б восени цього року отримати новий транш МВФ». За його словами, для цього з української сторони «повинна бути ініціатива щодо антикорупційних реформ».

«Щоб ми самі це писали, щоб нас не потрібно було примушувати це робити, ми самі взяли на себе зобов'язання це зробити і швидко це зробили», - зазначив представник президента України.

Раніше стало відомо, що Україна веде активні переговори з МВФ. Нова програма співпраці може бути укладена на три роки, заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: