На Закарпатті не вистачає кабінок і скриньок для голосування - Опора

Читать на русском
На Закарпатті органи місцевого самоврядування не всі виборчі дільниці забезпечили достатньою кількістю кабінок і скриньок для голосування.
Фото «Слово і Діло».

На Закарпатті органи місцевого самоврядування не всі виборчі дільниці забезпечили достатньою кількістю кабінок і скриньок для голосування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив координатор спостережень за виборами ГМ Опора у Закарпатській області Ярослав Гулан, повідомляє Громадське.

Явка на виборах: у МВС розраховують на активність виборців після обідуГолова координаційного штабу МВС Іван Стойко заявив, що правоохоронці розраховують на збільшення явки після обіду.

«Через недостатню кількість скриньок і кабінок поки черг на місцях не фіксували», — зазначив Гулан.

До того ж, одну дільничну виборчу комісію №210508 у селі Глибокий Потік, що на окрузі №71 з центром у місті Тячів, відчинили на 12 хвилин пізніше. І саме там, за інформацією спостерігача Опори, є дві великі виборчі скриньки та одна маленька.

«У Береговому порушень не фіксували», - йдеться у повідомленні.

За словами спостерігачів, на виборчій дільниці №210668 двоє людей намагалися зайти в одну кабінку для голосування, але спостерігачі одразу ж це помітили та вивели чоловіка.

Також, як повідомив голова виборчої комісії на відповідній дільниці, загалом дев’ять людей змінили місце голосування. Вісім з яких — жителі Києва.

Як повідомлялося, сьогодні в Україні розпочалися позачергові вибори народних депутатів Верховної ради. Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 і працюватимуть до 20:00.

Нагадаємо, станом на 12.00 21 липня, на виборах проголосувало 17,66% виборців за даними 74 округів.

На виборах-2019 за місця у Верховній раді IX скликання на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах поборються 3220 кандидата: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 - самовисуванці.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: