Оголошені остаточні дані Національного екзит-полу

Читать на русском
У парламент проходять п'ять партій: Слуга народу, Опозиційна платформа - За життя, Європейська солідарність, Батьківщина і Голос.

На позачергових виборах до Верховної Ради бар'єр у 5% долають п'ять партій: Слуга народу, Опозиційна платформа - За життя, Європейська солідарність, Батьківщина і Голос.

Про це свідчать результати Національного екзит-полу станом на 20:00, пише «Слово і Діло».

Розподіл мандатів у ВР згідно з даними Національного екзит-полу від президентаЙмовірний розподіл мандатів згідно з даними Національного екзит-полла в Раді показали у президента.

Так, Слуга народу набирає 44,2%, Опозиційна платформа - За життя - 11,4%, Європейська солідарність - 8,8%, Батьківщина - 7,4%, Голос - 6,5%.

Менше 5% набрали: Сила і честь - 4,3%, Опозиційний блок - 3,3%, Партія Шарія - 3,1%, Радикальна партія - 2,8%, Українська стратегія - 2,2%, Свобода - 2, 1%.

З урахуванням таких результатів Слуга народу за партійними списками отримає 123 місця, Опозиційна платформа - За життя - 35, Європейська солідарність - 25, Батьківщина - 23 і партія Голос - 19.

Національний екзит-пол проводили Демократичні ініціативи, КМІС і Центр Разумкова. Методом «таємного голосування» було опитано 10551 респондент на 300 виборчих дільницях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: