Карта ООС: ситуація на сході України на 21 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 21 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, та яка передувала початку встановленню “режиму тиші” з опівночі уздовж всієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська продовжували вести прицільні обстріли позицій Українських захисників із різних зразків озброєння, зокрема, мінометів різних калібрів та артилерії.

Загалом протягом 20 липня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 26 разів. Основна ворожа активність знову фіксувалася у вечірній час. При цьому окупанти здійснили по позиціях Об’єднаних сил 8 пострілів з артилерії 122-го калібру, та загалом випустили 106 мін, переважно калібру 120 мм.

З 08:10 наші захисники Новолуганського зафіксували 5 ворожих пострілів з артилерії з напрямку від окупованої Горлівки. Другий ворожий артобстріл відбувся близько 21:00 в районі Новозванівки. Від окупованого Первомайська противник здійснив 3 постріли з артилерії калібру 122 мм.

Непоодинокі мінометні обстріли різних калібрів російсько-окупаційні війська вели по позиціях Українських героїв поблизу н.п. Щастя, Луганське, Попасна, Новоолександрівка, Піски й Талаківка. Тричі – з напрямку від Доломітного окупанти цілили з мінометів 82-го калібру по оборонцях Новолуганського.

Зокрема, по захисникам міста Попасна, ворог випустив з 18:37 протягом години 19 мін 120-го калібру. Обстріл вівся від окупованого селища Молодіжне.

Понад півтори години ввечері бойові дії велися в районі Луганського. Від окупованого села Калинівка з 18:55 противник розпочав вести щільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Також наші мужні захисники Луганського зафіксували розриви 42 ворожих мін, переважно 120-го калібру.

Окрім цього, в районах вказаних н.п., а також поблизу Артема, Катеринівки, Гранітного, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького, Красногорівки, Водяного, Богданівки, Пищевика та Мар’їнки ворог порушував вчора режим тиші переважно з гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

Наші Українські герої адекватно придушували ворожу збройну активність. Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь наші воїни застосовували виключно чергові вогневі засоби, калібр яких не суперечить Мінським домовленостям.

За повідомленням розвідки Штабу ООС, 20 липня 6 окупантів російсько-окупаційних військ поранено.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів поранення різних ступенів отримали двоє наших мужніх оборонців.

Зазначимо, що на виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилини за київським часом сьогодні, 21 липня 2019 року, уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Так, від початку цієї доби, 21 липня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ лінії бойового зіткнення не зафіксовано. Захисники України неухильно дотримуються “режиму тиші”.

Водночас Командування Об’єднаних сил наголошує, що підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідатимуть на ворожі обстріли у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій, чи мирних населених пунктів.

Відповідно до чинного Законодавства України, Об’єднані сили мають право й зобов’язані забезпечити збереження життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: