МЗС відреагувало на резолюцію Європарламенту щодо РФ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ відреагувало на ухвалену Європарламентом резолюцію щодо Росії і українських політв'язнів.

Міністерство закордонних справ відреагувало на ухвалену Європарламентом резолюцію щодо Росії і українських політв'язнів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України в п'ятницю, 19 липня, пише «Слово і Діло».

МЗС подякувало Європейському парламенту за схвалення резолюції і засудження агресії РФ проти України. При цьому в повідомленні наголошується, «знаковим є те, що в своєму рішенні новообраний Європарламент підтримав суверенітет і територіальну цілісність України», а також зобов'язав Росію звільнити всіх українських політв'язнів.

«Україна вдячна Європейському Парламенту за схвалення потужної резолюції із засудженням триваючої агресії Росії проти України і вимогою до Кремля звільнити понад 100 українських політичних в'язнів, яких Росія незаконно утримує на своїй території, а також в окупованому Криму та Донбасі... Ми вітаємо рішучу підтримку з боку новообраних європейських депутатів санкційної політики ЄС проти РФ і заклик до запровадження нових персональних санкцій проти осіб, відповідальних за політичні переслідування і тиск на права людини, а також готовність до введення щодо Росії додаткових економічних обмежувальних заходів», - йдеться в повідомленні.

На думку міністерства, таке рішення продемонструвало солідарність Європейського союзу з Україною в боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, вчора, 18 липня, Європейський парламент схвалив резолюцію, в якій закликав Російську Федерацію негайно звільнити всіх українських політв'язнів. За резолюцію проголосували 458 членів парламенту. Як повідомляється, на першому місці в списку Олег Сенцов. Також є інші активісти, кримські татари, яких затримували на території анексованого Криму, і 24 українських моряків, яким напередодні у Москві продовжили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: