Насалик провалив обіцянку збудувати два блоки на Дністровській ГАЕС

Читать на русском
Міністр енергетики Ігор Насалик не виконав обіцянку збудувати на Дністровській ГАЕС два гідроакумулюючі блоки.
Ігор НасаликСлово і Діло

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не виконав обіцянку збудувати п’ятий і шостий гідроакумулюючі блоки на Дністровській ГАЕС.

Таку обіцянку він дав 21 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми продовжили програму, ми заклали основи щодо будівництва четвертого гідроакумулюючого блоку. Ну, я думаю, що, Ігоре Григоровичу, і п'ятий, і шостий, як у нас передбачено, ми обов'язково їх зробимо», – заявив Насалик під час прес-конференції.

Станом на серпень 2018 року функціонувала перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів (кожен по 324/421 МВт). Планувалося, що блок №4 буде введений у експлуатацію наприкінці 2019-на початку 2020 року.

10 липня 2019 року на робочій нараді щодо будівництва другої черги Дністровської ГАЕС обговорювали спорудження 4-го гідроагрегату. Початок пускових операцій 4-го блоку запланований за рік – на 1 липня 2020 року. Тому навіть не йдеться про початок будівництва 5-го та 6-го блоків станції

З огляду на те, що за півтора року не завершилося будівництво 4-го блоку, розраховувати на зведення ще двох блоків за каденції Насалика, яка невдовзі має завершитися через дострокові парламентські вибори, а відтак і відставки уряду, обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла» Насалик дав 55 обіцянок, з яких 17 виконав, а 30 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, що НАБУ вручило підозру Насалику, та розбиралися, про що це може свідчити.

Раніше ми писали, що програма діяльності Кабміну виконана на 61% і показали на інфографіці, що встигли чи не встигли зробити міністри Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: