Командувач ООС назвав найгарячіший напрямок на Донбасі

Читать на русском
Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі залишається контрольованою, але ворог активізувався на південному напрямку.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі залишається контрольованою, але ворог активізувався на південному напрямку.

Про це командувач ООС, генерал-лейтенант Олександр Сірський розповів в інтерв'ю Армія.ФМ, повідомляє прес-служба Міноборони в четвер, 18 липня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 18 липняСитуація на сході країни на 18 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його словами, практично на всіх ділянках зростає кількість обстрілів з використанням зброї, забороненої Мінськими угодами.

«У першу чергу, в Сєвєродонецьку і на Маріупольському напрямку. По-перше, це пов'язано з тим, що невелика відстань. По-друге, відстань до державного кордону РФ теж невелика. Ворог постійно приділяє особливу увагу саме цьому напрямку. Крім того, в районі Водяного постійно були проблеми з боку противника, але ж вони мали там досить сильну позицію... Противник відчуває небезпеку для себе і намагається її компенсувати за рахунок посилення вогневої дії на наші підрозділи», - сказав Сірський.

За його словами, південний напрямок є найбільш напруженим і вимагає від військових постійної бойової готовності і адекватного реагування у відповідь.

«Ворог також на цьому напрямку несе великі втрати, тому, можливо, він намагається підтримати свій морально-психологічний стан підвищенням рівня пострілів по нашим позиціях», - додав Сірський.

Він зазначив, що для військових немає заборони на використання зброї.

«Кожен командир має право приймати рішення для збереження життя військовослужбовців, цивільного населення, а також при виникненні загрози втрати території. Командир визначає сам вид зброї, ступінь реагування. Тому всі розмови про те, що ми не маємо права застосовувати зброю у відповідь не відповідають дійсності», - сказав Сірський.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі активізували ведення повітряної розвідки.

Також відзначимо, Червоний Хрест відправив на Донбас гуманітарну допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: