Трампу дорікнули за расистські висловлювання

Читать на русском
Палата представників США проголосувала за те, щоб символічно засудити президента Дональда Трампа за його висловлювання на адресу чотирьох жінок-конгресменок.

Палата представників США проголосувала за те, щоб символічно засудити президента Дональда Трампа за його висловлювання на адресу чотирьох жінок-конгресменок.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє BBC.

Посол розповів подробиці підготовки зустрічі Зеленського з ТрампомПосол зазначив, що посольство України проводить інтенсивну роботу з підготовки змісту зустрічі двох президентів.

Резолюція засудила расистські коментарі Трампа, що несли в собі ненависть до нових американців і афроамериканців.

У документі йдеться, що імміграція «визначила кожен етап американської історії». Демократи відзначили, що патріотизм визначається не расової або етнічної приналежністю, «а відданістю конституційним ідеалам, свободі і демократії».

Відразу після голосування представник Демократичної партії Ал Грін подав звернення з вимогами почати процедуру імпічменту президента Трампа, але її відмовилися розглядати.

Нагадаємо, говорячи про жінок-законодавців, що належать до Прогресивного крила Демократичної партії, Трамп закликав їх «повернутися» і допомогти виправити «заражені злочинністю» країни, з яких вони прибули.

На що одна з жінок назвала зауваження Трампа ксенофобськими, спрямованими на розкол країни і такими, що підтверджують його гасло «Зробимо Америку знову великою» насправді означає «Зробимо Америку знову білою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: