Сенат США ухвалив резолюцію, присвячену Революції Гідності

Читать на русском
Сенат Сполучених Штатів Америки одностайним рішенням ухвалив резолюцію, присвячену 5-й річниці Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Сенат Сполучених Штатів Америки одностайним рішенням ухвалив резолюцію, присвячену 5-й річниці Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

У США запропонували запросити Зеленського виступити в КонгресіСпівголови Українського конгресового кокусу звернулися до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі з пропозицією запросити президента Володимира Зеленського виступити на спільному засіданні.

У резолюції говориться про те, що Сенат США засуджує російську агресію щодо України та закликає міжнародних партнерів зберігати санкцій проти РФ. Крім того, Сенат називає газопровід «Північний потік-2» значною загрозою безпеці Європи, спрямованої на підрив економічної стабільності України та посилення її вразливості перед подальшими російськими військовими інтервенціями.

Разом із тим десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій висловлюють підтримку усім українським політичним в’язням, що утримуються в РФ та підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень, засуджують російську агресію в Керченській протоці та не визнають анексію Криму.

Сенат вітає створення автокефальної Православної Церкви України як важливої віхи в розбудові Україною власного майбутнього, вільного від російського впливу.

Також сенатори вітають український народ із нагоди успішного проведення вільних та справедливих виборів президента України та інавгурації Володимира Зеленського на посаду глави держави.

Нагадаємо, Волкер сподівається, що Росія погодиться на обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: