Нове опитування показало, які партії проходять до Ради

Читать на русском
За результатами опитування, проведеного Центром Соціальний моніторинг і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка в парламент на позачергових виборах 21 липня можуть пройти чотири партії.

До Верховної Ради на позачергових виборах 21 липня можуть пройти чотири партії.

Як пише «Слово і Діло», такі результати опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка, були оприлюднені на брифінгу в Києві.

Соціологи назвали 4 партії, які на позачергових виборах проходять до ВРНа позачергових парламентських виборах лідирують політичні сили Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя та Європейська солідарність.

Згідно з результатами опитування, за партію «Слуга народу» готові проголосувати 42,5% респондентів серед тих, хто визначився зі своїм вибором та готовий голосувати. На другому місці з великим відривом партія «Опозиційна платформа – За життя» - 15,1%. 8,1% опитаних готові віддати свій голос за партію «Європейська солідарність», 7,6% - за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 4,8% - за партію «Голос», 4,8% - за партію «Громадянська позиція», 4,6% - за партію «Сила і честь», 2,3% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 2,3% - за партію «Опозиційний блок», 2% - за партію «Свобода», інші політичні сили набирають менше 2%. Зокрема, партію «Українська стратегія Гройсмана» готові підтримати 1,5% серед тих, хто визначився та голосуватиме.

Опитування проведено з 3 до 10 липня 2019 року. Опитано 3019 респондентів. Похибка не перевищує 1,8%.

Раніше в КМІС оприлюднили рейтинги партій.

А для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: