Фінансування ремонту дороги Запоріжжя-Маріуполь не встигли збільшити, як обіцяв Гройсман

Читать на русском
Рада не затвердила виділення додаткових коштів на ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь, адже уряд не подав відповідний законопроект.
Слово і Діло

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провалив обіцянку 8-14 липня 2019 року внести до Верховної ради законопроект щодо змін до бюджету 2019 року для збільшення фінансування ремонту дороги Запоріжжя-Маріуполь.

Таку обіцянку він дав 5 липня 2019 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми маємо економію при будівництві дороги Одеса-Рені в 900 мільйонів гривень. Але нам потрібна буде підтримка українського парламенту. Ми ці 900 мільйонів хочемо скерувати на швидке будівництво дороги Запоріжжя-Маріуполь.

Якби нас підтримав парламент наступного пленарного тижня й проголосував це рішення, ми відразу могли б збільшувати там обсяг роботи. Ми такий закон, зміни до бюджету підготували, й скеруємо його до парламенту, проситимемо парламент наступного тижня (8-14 липня 2019 року – ред.) його ухвалити», – заявив Гройсман.

12 липня 2019 року відбулося закриття останнього пленарного засідання Верховної ради VIII скликання. Зазначимо, що в період із 5 липня до 14 липня включно уряд не вніс до Ради обіцяний законопроект. Тому обіцянка Гройсмана отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 659 обіцянок, з яких 367 виконав, а 188 – провалив.

Раніше ми досліджували, як виконується державний бюджет у 2019 році.

Також ми повідомляли, що стала відома зарплата Гройсмана та віце-прем'єрів за червень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: