Звинувачення віце-прем'єра: СБУ пояснили ситуацію

Читать на русском
СБУ дала роз'яснення щодо раніше опублікованої інформації про нібито причетність топ-чиновника до розкрадання в особливо великих розмірах, що незабаром зникла з сайту відомства.

У Службі безпеки України підтвердили розслідування у справі про розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах, однак про причетність до неї віце-прем'єр-міністра, про що повідомлялося раніше, не згадали.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді СБУ на журналістський запит Кorrespondent.net.

Стала відома зарплата Гройсмана та віце-прем'єрів за червеньУ червні більше за всіх заробив віце-прем'єр Павло Розенко – 88,6 тисячі гривень, включаючи допомогу для вирішення соціально-побутових питань.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 5 липня СБУ, спочатку опублікувала на своєму сайті інформацію про викриття віце-прем'єр-міністра, нібито причетного до розкрадання бюджетних грошей, а через кілька годин без пояснень чи спростувань видалила новину.

У відповіді на запит в прес-службі відомства заявили, що слідчі СБУ в даний момент дійсно проводять досудове розслідування у справі про можливе присвоєння грошей з державного та місцевого бюджетів в особливо великих розмірах «службовцями особами органів влади і низки комунальних підприємств Вінницької міської ради шляхом зловживання службовим становищем». При цьому в СБУ не підтвердили, але і не спростували причетність до справи одного з віце-прем'єр-міністрів, про що повідомлялося раніше.

Всі інші подробиці розслідування в відомстві не повідомили, заявивши, що вони не підлягають розголошенню.

У повідомленні спецслужби, опублікованому і видаленому тиждень назад не називалося ім'я топ-чиновника, про котрого йдеться, але найбільш під опис підходить віце-прем'єр Володимир Кістіон, який свого часу працював у Вінниці начальником підприємства Вінницяводоканал, пізніше був заступником вінницького мера, а з 2016 року працює віце-прем'єр-міністром.

В даний момент Кістіон також балотується до Верховної ради по 11 округу (частина міста Вінниця та частина Вінницької області).

Сам Кістіон назвав інформацію про звинувачення в розкраданні держкоштів провокацією. Про це він заявив 6 липня на своїй сторінці в Facebook.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: