Шторм у Греції: шестеро людей, зокрема двоє дітей, загинули

Читать на русском
Шестеро осіб різних національностей, зокрема двоє дітей, загинули і ще понад 100 людей отримали травми внаслідок штормових вітрів, дощів і градів, що вразили грецькі курорти в районі Халкідіки.

Шестеро осіб різних національностей, зокрема двоє дітей, загинули й ще понад 100 людей отримали травми внаслідок штормових вітрів, дощів і градів, що вразили грецькі курорти в районі Халкідіки пізно в середу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

У Сербії оголосили режим стихійного лихаКабінет міністрів Республіки Сербія на засіданні в четвер, 6 червня, прийняв рішення оголосити режим стихійного лиха в країні через рясні опади і розливу річок в центральних регіонах країни.

За словами медиків, вік пацієнтів, яків потрапили в клініку, коливається від 8 місяців до 70 років. У багатьох із них переломи. Деякі дістали травми голови внаслідок падіння дерев та інших предметів.

Серед загиблих - росіянин і його дворічний син, яких вбило дерево, що впало на них біля готелю, мати і син з Румунії, на яких впав дах, коли вони вечеряли, та подружня пара з Чехії, чий трейлер знесло вітром. Їхній син дістав поранення, онук не постраждав, але перебуває в шоковому стані.

Така погана погода незвичайна для Греції, де літо, як правило, гаряче і сухе. Метеоролог Клеарксос Марусакіс описав умови як «вкрай незвичайні» для цього періоду року.

Метеорологи прогнозують, що дощ триватиме в районі майже до 9 ранку в четвер. Влада оголосила в Халкідіки надзвичайний стан. У районі діяли не менш ніж 140 пожежників.

Раніше в Україні через ускладнення погодних умов – сильний вітер, дощ, град – були знеструмлені населені пункти в 5 областях.

Також через негоду на кордоні з Молдовою не працював пункт пропуску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: