Уряд створив нову установу FinIT

Читать на русском
Кабінет міністрів вирішив передати всі IT-системи Державної податкової служби, Державної митної служби та Міністерства фінансів в новостворену установу FinIT.

Кабінет міністрів вирішив передати всі IT-системи Державної податкової служби, Державної митної служби та Міністерства фінансів в новостворену установу FinIT, яке буде централізовано керувати електронними функціями цих відомств.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Також уряд ухвалив Концепцію IT-централізації системи управління державними фінансами (СУДФ).

Передача IT-функціоналу і реалізація концепції буде відбуватися до 2021 року. Зокрема, до кінця 2019-го в FinIT мають перейти електронні системи податкової та митної служб, до кінця березня 2020 го - IT-функції Мінфіну і казначейства, до кінця червня 2020-го - Держфінмоніторингу. Очікується, що така інтеграція дозволить досягти узгодженості IT-розвитку цих відомств, створити єдиний інформаційний ландшафт і запровадити єдину політику захисту інформації.

«Ми вболіваємо за якнайшвидше налагодження взаємодії між масивами даних основних гравців у сфері державних фінансів - казначейської, податкової, митної служб та Мінфіну. Адже чим простішим буде обмін інформацією і чим зручніше IT-структура, тим швидше ми зможемо надавати дійсно якісні державні послуги нашим громадянам», - повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Євросоюз планує надати Україні 25 мільйонів євро допомоги на розвиток цифрової економіки та електронного врядування. У червні на зустрічі з бізнес-спільнотою президент Зеленський анонсував інтеграцію в європейський цифровий ринок.

Раніше Кабмін виділив кошти на підтримку державних шахт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: