Кабмін врегулював надання статусу УБС воїнам УПА

Читать на русском
Кабінет міністрів затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які визнані борцями за незалежність України у XX столітті, зокрема воїнам УПА.

Кабінет міністрів затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які визнані борцями за незалежність України у XX столітті, зокрема воїнам УПА.

Як пише «Слово і Діло», рішення було прийняте у ході засідання уряду.

Так, відповідно до порядку статус УБД надається особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України в 20 столітті в складі Української повстанської армії, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до закону «Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України в XX столітті» визнаним борцями за незалежність України в 20 столітті.

Порядок передбачає, що рішення про надання відповідним особам статусу УБД приймає комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, утворена Міністерством оборони.

Також документ визначає перелік необхідних матеріалів для отримання такого статусу.

Нагадаємо, набув чинності закон про визнання воїнів УПА.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко схвалив статус ветеранів для воїнів УПА. Парламент підтримав дану ініціативу 6 грудня 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: