Кабмін схвалив чотири угоди з Євросоюзом

Читать на русском
Уряд на засіданні в п'ятницю, 5 липня, підтримав чотири проекти угоди між Україною та ЄС для залучення додаткового фінансування на 86,9 мільйона євро.

Уряд на засіданні в п'ятницю, 5 липня, підтримав чотири проекти угоди між Україною та ЄС для залучення додаткового фінансування на 86,9 мільйона євро.

Про це повідомляє прес служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

Згідно з проектом Додаткової угоди про збільшення фінансування заходу «Підтримка ЄС для сходу України», Європейська комісія збільшить фінансування проекту на 10 млн євро. Після підписання відповідної угоди загальний кошторис проекту складе 60 млн євро.

«Кошти будуть залучені на соціальне і економічне відновлення Луганської та Донецької областей, а також регіонів, що межують з Азовським морем», - уточнили в МЕРТ.

Також Єврокомісія надасть 44 млн євро на фінансування «Програми технічного співробітництва на 2019 рік», зокрема - на реформування сільського господарства, енергетики, держзакупівель, охорони навколишнього середовища і торгівлі.

Проект угоди «Про підтримку громадянського суспільства і культури» передбачає допомогу ЄС у розмірі 10 млн євро на розвиток закладів культури, залучення громадськості у формування політики і загальний процес реформування України.

Проект угоди про фінансування «Антикорупційної ініціативи ЄС і України - Фаза II» дозволить залучити 22,9 млн євро.   Також нагадаємо, Кабмін спрогнозував розвиток економіки до 2022 року.

Раніше Кабмін затвердив порядок введення Держреєстру дитячих таборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: