Рада запровадила примусову кастрацію для педофілів

Читать на русском
Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів у віці від 18 років до 65 років і створила їхній відкритий публічний реєстр.

Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів у віці від 18 років до 65 років і створила їхній відкритий публічний реєстр.

За законопроект №6449 за основу і в цілому проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226, передає «Слово і Діло».

Покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, що складаються з хімічних речовин, мета яких полягає в зменшенні лібідо і сексуальної активності. Згідно із законопроектом, примусова хімічна кастрація не застосовуватиметься до осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб у віці понад 65 років.

Кастрація замість в'язниці: в Україні запропонували нове покарання за педофіліюВ Україні можуть запровадити добровільну хімічну кастрацію для педофілів і створити реєстр засуджених за цей злочин.

Також пропонується збільшити термін покарання за згвалтування неповнолітньої позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. При цьому згвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також згвалтування малолітньої карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років із примусовою хімічною кастрацією.

Рада також має намір ввести реєстр педофілів із доступом для правоохоронців і співробітників навчальних закладів, а також їхню добровільну хімічну кастрацію. За прийняття законопроекту №6607 за основу проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроект пропонує запровадити Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх, і посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості.

Доступ до реєстру отримають правоохоронці.

Право на отримання інформації про факт перебування конкретної особи в реєстрі мають також керівники дошкільних навчальних закладів, середніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров'я або іншої установи, яка зобов'язана здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати їм послуги медичного, навчального та соціального характеру.

Передбачається хімічна кастрація педофілів, яка може бути застосована тільки на підставі добровільного звернення засудженого за такі злочини за рішенням суду і за наявності відповідного висновку судово-психіатричної і судово-медичної експертиз.

Хімічна кастрація передбачає заміну невідбутої частини покарання і може бути застосована тільки після 10 років відбування покарання.

Також забороняється умовно-дострокове звільнення для педофілів і збільшується тюремний термін за зґвалтування дитини до 20 років. Повторне згвалтування карається довічним ув'язненням.

Нагадаємо, Рада проголосувала за Виборчий кодекс України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: