Справа Чауса: стала відома причина перенесення судового засідання

Читать на русском
Захист колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого в Україні підозрюють у хабарництві, заявляє про намір оскаржувати рішення не надавати йому політичного притулку у Молдові.
Фото - Страна.ua

Захист колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого в Україні підозрюють у хабарництві, заявляє про намір оскаржувати рішення не надавати йому політичного притулку у Молдові.

Про це журналістам «Радіо Свобода» повідомив адвокат Чауса Юліан Балан у приміщенні суду у Кишиневі, пише «Слово і Діло».

«У мого підзахисного є законні підстави (щоб отримати політичний притулок, – ред.), але більше я не буду коментувати», – коротко зазначив захисник.

На понеділок, 19 лютого, був запланований розгляд позову Миколи Чауса до Адміністрації президента Молдови з вимогою переглянути рішення Комісії з питань громадянства про відмову у наданні політичного притулку українському судді.

Справа проти Чауса: які обхідні шляхи екстрадиції має суддя-втікачУ Молдові суд відмовився розглядати справу про екстрадицію українського судді-втікача Миколи Чауса. Наразі в САП повідомили, що досі чекають рішення від молдавської влади. У справі розбиралися експерти.

Проте, у призначений день журналісти знайшли на дверях оголошення про те, що через вагітність судді справи будуть перерозподілені або відкладені. Разом з тим, за словами адвоката Чауса, у разі, якщо засідання відбудеться та рішення буде не на користь його підзахисного, його будуть оскаржувати і надалі.

«Якщо суд відхилить наш позов, ми будемо оскаржувати це надалі в Апеляційному суді», – повідомив Юліан Балан.

Це не вперше, коли судове засідання у справі судді-втікача Чауса переносять. Перше засідання з приводу розгляду позову українського судді було призначене на 19 листопада 2017 року, але не відбулося «з технічних причин».

Сам Микола Чаус у приміщення суду не зайшов. Журналісти зустріли його на вулиці, перед будівлею суду. Від коментарів колишній суддя відмовився.

За даними НАБУ, 9 серпня 2016 року детективи викрили суддю Чауса в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 150 тисяч доларів. Ці кошти виявили у двох скляних банках. Одну з них суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння.

Рані повідомлялось, що Чауса звільнили з посади 28 листопада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: