Зеленський доручив Генштабу посилити активність ЗСУ

Читать на русском
Зеленський висловив співчуття родині військовослужбовця, який загинув в результаті обстрілу, і побажав якнайшвидшого одужання пораненому захиснику.

Президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчак максимально посилити активність підрозділів ЗСУ щодо виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців.

Про це повідомляється на офіційному сайті президента в середу, 10 липня, пише «Слово і Діло».

Коментуючи обстріл, під який потрапив автомобіль ЗСУ під с.Гранітне Волноваського району Донецької області в середу вдень, Зеленський заявив, що цей обстріл є спробою зірвати мінський процес щодо врегулювання ситуації на сході України і поставити під загрозу відновлення переговорів у нормандському форматі.

«Це зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл в Гранітному розцінюю як спробу зірвати мінський процес і поставити під загрозу домовленості про відновлення переговорів у нормандському форматі. Але розрахунки провокаторів не виправдаються. Наша прихильність дипломатичним рішенням - незмінна», - підкреслив глава держави.

Зеленський висловив співчуття родині військовослужбовця, який загинув в результаті обстрілу, і побажав якнайшвидшого одужання пораненому захиснику.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі обстріляли колону з головою ВЦА. У районі південної околиці Гранітного з ПТРК була підбита вантажівка КрАЗ з військовими.

Нагадаємо, Зеленський розповів, як припинити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: