Зеленський підписав указ про запровадження 4G

Читать на русском
Упродовж року зв'язок четвертого покоління? 4G,  має охопити всю територію України. Зеленський підписав відповідний указ.

Упродовж року зв'язок четвертого покоління (4G) має охопити всю територію України.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив заступник керівника офісу президента України Олексій Гончарук під час брифінгу.

Розвиток ІТ-технологій: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Програмних обіцянок щодо ІТ-сектора політичних партій доволі мало. Але масштаби запланованого вражають.

За його словами, сьогодні президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ. А для врегулювання всіх процесів в Україні потрібен стрімкий розвиток нових технологій.

«Конкретний план дій вже узгоджено з регулятором. Тобто що потрібно зробити для того, щоб до кінця року в маленьких населених пунктах і на дорогах він з'явився. Це ще не все, що ми можемо зробити. Попереду - складна розмова стосовно 5G, але це перший крок», - додав він.

Гончарук наголосив, що до 1 липня мобільні оператори були зобов’язані врегулювати наявність 3 і 4G зв’язку у великих містах.

«Майже в кожному обласному центрі ця технологія запроваджена та працює. Але для того, щоб поширити зв’язок 3 і 4G на міста з населенням понад 10 тисяч людей, потрібно ще декілька років. Що буде з селами і маленькими містами, населення яких менше за 10 тисяч, що робити з дорогами - відповіді на це питання не існує. Ось що ми зробили. У нас є два діапазони 900-й та так званий 800-й діапазон. Це діапазон частот, який наразі не використовується мобільними операторами через низку регуляторних проблем. Тобто ми бачимо як цю проблему вирішити», - додав він.

Нагадаємо, 17 травня чинний на той момент президент України Петро Порошенко підписав указ про заходи для запровадження системи мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

«Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють українцям щодо розвитку ІТ-технологій в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: