Поліція затримала киян, які «мінували» Харків через інтернет

Читать на русском
Правоохоронці Харківської області затримали в Києві двох жителів столиці, підозрюваних у масовому псевдомінуванні в Харкові.

Правоохоронці Харківської області затримали в Києві двох жителів столиці, підозрюваних у масовому псевдомінуванні в Харкові.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Нацполіція в Харківській області.

Телефонні терористи: про що свідчить хвиля анонімних повідомлень про «замінування»СБУ з'ясувала, звідки надходили дзвінки про мінування будівель у Києві. З чим пов'язана хвиля телефонних мінувань об'єктів в Україні та Росії, розбирались експерти.

Повідомляється, що затриманих підозрюють у розсилці через Інтернет завідомо неправдивих повідомлень про загрозу громадській безпеці в Харкові.

«За клопотанням органу попереднього розслідування стосовно підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 1 млн 440 тис. грн», - повідомили в прес-службі.

Досудове розслідування триває по ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Крім того, зазначається, що затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Нагадаємо, в Україні значно зросла кількість повідомлень про замінування.

Часто «мінують» адміністративні будівлі, школи, ТРЦ, лікарні та аеропорти у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, Львові, Запоріжжі.

Найчастіше вибухових предметів за вказаними адресами не знаходять.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: