Нацрада просить права позбавляти телеканали ліцензії

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на даний момент не має повноважень позбавити телеканал NewsOne ліцензії.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на даний момент не має повноважень позбавити телеканал NewsOne ліцензії.

Про це в понеділок, 8 липня, в ефірі Прямого заявив член регулятора Сергій Костинський, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що у вівторок, 9 липня, о 11.00 відбудеться засідання Нацради.

«На порядку денному лише одне питання, і воно пов'язане із заявами про телеміст українського каналу із російським мовником. Представники правоохоронних органів також можуть прийти на засідання, оскільки воно відкрите. Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів за пропаганду органів держави-агресора, за розпалювання ворожнечі, за fake-news», - сказав Костинский.

Він повідомив, що Нацрада планує звертатися до парламенту, вносити ці зміни до законодавства, щоб Нацрада могла «оперативно і жорстко» реагувати на подібні дії ЗМІ.

Як повідомлялося, телеканал NewsOne, який входить до медіа-групи Віктора Медведчука, і російський державний телеканал мали намір провести 12 липня спільний телемарафон «Треба поговорити», що викликало акції протесту і заяви політиків. Президент Зеленський записав з цього приводу відеозвернення, назвавши телеміст дешевим піаром. Пізніше телеканал заявив про скасування телемосту з Росією. Увечері РНБО провів нараду, на якій дали доручення силовикам.

Раніше в Нацраді зробили заяву з приводу телемосту з Росією.

Також нагадаємо, ВР рекомендують вдосконалити процедуру відбору членів Нацради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: