Волкер припустив, що зустріч з Сурковим може відбутися влітку

Читать на русском
Волкер вказав, що ще не знає, чи відбудеться зустріч чи ні. Якщо так, це буде трохи далі влітку, можливо.

Нова зустріч спеціального представника Державного департаменту США по Україні Курта Волкера з помічником російського президента Владиславом Сурковим з приводу ситуації на Донбасі може відбутися вже влітку.

Про це Волкер сказав в інтерв'ю «Голосу Америки», передає Слово і Діло.

«Я зв'язувався з російським партнером по переговорах Сурковим, просто щоб дізнатися, чи вважає він цей час відповідним для зустрічі. Ми ще не знаємо, чи відбудеться зустріч чи ні. Якщо так, це буде трохи далі влітку, можливо», - зазначив американський дипломат.

За його словами, США «не чули значних новин від Росії».

Окуповані території: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Яким чином обіцяють повертати окупований Крим та частину Донбасу політичні партії, які можуть пройти до нового парламенту.

«Вони все ще говорять, що за все відповідає Україна і кажуть, що на них - немає ніякої відповідальності, і Україна повинна проводити переговори з двома сепаратистськими так званими народними республіками, які вони створили в Україні. Тому зараз, з боку Росії це не виглядає багатообіцяючим», - зазначив Волкер.

Переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуться в тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також в нормандському форматі - за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії. Крім того, переговори йдуть по лінії Волкера і Суркова.

Раніше, Волкер розповів, чого чекає від нової Верховної Ради в Україні.

Що обіцяють політичні партії на виборах-2019 щодо окупованих територій - на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: