Штурм парламенту в Грузії кваліфікували як спробу держперевороту

Читать на русском
У відомстві повідомили, що учасники штурму парламенту планували подальші дії по захопленню влади, які призвели б до злочинів по всій країні.

Міністерство внутрішніх справ Грузії розслідуватиме заворушення в Тбілісі в ніч на 21 червня за статтями про масові заворушення і про заколот із метою насильницької зміни конституційного ладу.

Протести в Грузії: що важливо для України та хто постраждає від заборони польотів з РФНа акції протесту в Тбілісі 24 червня по різними оцінками зібралося від тисячі до двох тисяч осіб. Про події в Грузії і висновки для України, поговорили з експертами.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури Грузії, передає «Слово і Діло».

У відомстві повідомили, що учасники штурму парламенту планували подальші дії по захопленню влади, які призвели б до злочинів по всій країні. Їхні наміри нейтралізували співробітники правоохоронних органів. Зазначено, що найближчим часом число обвинувачених у цій справі буде збільшене. Наглядове відомство обіцяло періодично інформувати громадськість про хід слідства.

Крім того, правоохоронці продовжують розслідування щодо депутата парламенту Ніканора Мелія. Мелія є депутатом від опозиційного «Єдиного національного руху», колишньої партії влади. Йому пред'явлені звинувачення в організації масових заворушень за статтею 225 КК Грузії. 27 червня суд відхилив вимогу слідства про його арешт і відпустив його під заставу. Одночасно триває провадження про зловживання силою з боку поліцейських, які розганяли протестуючих в ніч на 21 червня.

Раніше в Грузії обрали нового спікера парламенту.

Також нагадаємо, в Грузії призупинили показ фільмів російською мовою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: