Стало відомо, коли Волкер планує відвідати Україну

Читать на русском
Курт Волкер має намір протягом найближчих тижнів відвідати Київ - цей візит передуватиме переговорам президентів України і Сполучених Штатів у Вашингтоні.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер має намір протягом найближчих тижнів відвідати Київ - цей візит передуватиме переговорам президентів України і Сполучених Штатів у Вашингтоні.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час слухань у Сенаті, передає «Укрінформ».

ВВП зростатиме, інвестиції скоротяться: основні економічні показники України в 2019-2022 рокахОчікується зростання виробництва товарів, експорту та імпорту та золотовалютних резервів. Основні ризики для економіки поволі знизяться.

«Я сподіваюсь, що зможу здійснити ще один візит в Україну впродовж кількох найближчих тижнів перед візитом (Зеленського – ред.) до Білого дому», - заявив Волкер.

Дипломат зауважив, що адміністрація Трампа позитивно ставиться до встановлення прямих контактів з новим президентом України. Крім цього, він нагадав, що Дональд Трамп надіслав Зеленському письмове запрошення відвідати Білий дім, але сторони, за його словами, ще мають узгодити дати цього візиту.

«Ми сподіваємося, це станеться вже скоро», - сказав спецпредставник США.

Також він додав, що спроби Москви повернути Україну під свій вплив, зробити її частиною «Російської імперії» не матимуть успіху, оскільки цього вже не захоче український народ.

За його словами, США, ЄС та інші країни Заходу допомагають українцям боротися з агресією РФ, яка має на меті відновити контроль над Україною.

Волкер нагадав про виділення додаткової допомоги з боку США для України у сфері безпеки й оборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: