Делегація ПАРЄ достроково залишає Україну

Читать на русском
Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка прибула в Україну для роботи на дострокових парламентських виборах, достроково припинила свою діяльність.

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи, яка прибула в Україну для роботи на дострокових парламентських виборах, достроково припинила свою діяльність.

Про це повідомляється на сайті Асамблеї в середу, 3 липня, пише «Слово і Діло».

РФ у ПАРЄ: якими будуть наслідки та чи можна виключити Росію повторноПАРЄ підтвердила повноваження російських делегатів. Вони остаточно повернулися до ПАРЄ. Сім національних делегацій оголосили демарш через повернення РФ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Відзначається, що делегація ПАРЄ перебувала в Києві 2-3 липня для оцінки передвиборної ситуації перед виборами Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

В Асамблеї нагадали, що в листі від 2 липня спікер Ради Андрій Парубій проінформував президента ПАРЄ Ліліан Морі-Паскьє, що український парламент відкликав своє запрошення для спостереження за достроковими виборами.

«Як наслідок цього рішення передвиборна делегація вирішила припинити свою діяльність достроково», - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що до прийняття цього рішення делегація ПАРЄ провела зустрічі з лідерами і представниками ряду партій, що беруть участь у виборах, представниками громадянського суспільства та засобів масової інформації, представниками місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі зі спостереження за виборами в Україні, а також дипломатами. Решта зустрічей була скасована.

Раніше повідомлялося, що голова ПАРЄ нагадала Києву про необхідність спостереження за виборами з боку ПАРЄ.

Як відомо, Рада відкликала запрошення спостерігачам Асамблеї через те, що 26 червня ПАРЄ повернула повноваження російської делегації в повному обсязі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: