На озброєння армії прийняли броньований автомобіль «Барс-8»

Читать на русском
Конструкцією бронеавтомобіля передбачена установка систем пуску димових гранат, засобів зв'язку і навігації, приладів нічного і денного спостереження.

На озброєння української армії прийнято багатоцільовий броньований автомобіль підвищеної прохідності «Барс-8».

Про це в понеділок, 1 липня, повідомив прес-секретар корпорації «Богдан» Сергій Красуля, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що «Барс-8» став другим бронемобілем в Україні після Козак-2, який пройшов державні випробування.

Крок до миру або до «зливу»: що означає відведення військ у зоні ООСНевдача в ПАРЄ говорить про те, що закордонні партнери не будуть більше прислухатися до думки України.

«Барс-8» має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизелем двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 і системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Конструкцією бронеавтомобіля передбачена установка систем пуску димових гранат, засобів зв'язку і навігації, приладів нічного і денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколочна підкладка корпусу, автономна кліматична система.

«Барс-8» розроблений на базі пікапа американської Ram - підрозділу Fiat Chrysler Automobiles. Має вантажопідйомність більше 2 тонн і призначений для перевезення особового складу до 10 осіб. Бронеавтомобіль оснащений турбодизельним двигуном американської Cummins Turbo Diesel потужністю 385 л.с. в парі з японською коробкою передач Aisin. Серед основних переваг «Барс-8» також забезпечення протимінного і балістичного захисту за стандартом НАТО STANAG 4569 Level 2.

Основне призначення «Барс-8» - забезпечення підрозділів ЗСУ при веденні бойових дій. Машина також може бути задіяна для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань і охорони блокпостів, використання в якості медичного евакуаційного транспорту.

Нагадаємо, на озброєння ЗСУ надійшла нова радиогідроакустична система.

Також відзначимо, Зеленський попросив у США нові озброєння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: