Зеленський дав громадянство 14 іноземцям

Читать на русском
Українські паспорти отримали особи, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.

Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство 14 іноземцям, які захищали територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Згідно з документом, українські паспорти отримають 14 осіб», - сказано в ньому.

До громадянства України прийняті Дмитро Бєлогорцев, Давид Гачечиладзе, Абдула Джаліл, Тачі Джафаров, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераб Концелідзе, Мамука Музашвілі, Юрій Савілов, Леване Хуцішвілі, Арсланбек Карімов і Юлія Толопа.

Президент зазначив, що це лише перші рішення про надання громадянства особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.

Які рішення команди Зеленського юристи вважають суперечливими й до чого це призведеРозпуск ради, призначення Богдана, повернення Саакашвілі громадянства України та деякі інші рішення команди президента суперечливі з точки зору права. Чим це обернеться, ми спитали у юристів.

Наступні будуть прийняті після надходження матеріалів від Міграційної служби та їхнього розгляду в установленому порядку.

Він також наголосив, що відтепер з боку Президента не буде штучного гальмування або затягування цього процесу, як це було в минулі роки.

Раніше повідомлялося, що добровольці-іноземці зможуть отримати громадянство за спрощеною схемою.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви - за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: