РФ відновить поставки скрапленого газу в Україну

Читать на русском
На думку учасників ринку, конфігурація затверджених на липень поставок повністю забезпечить потреби України в імпортному ЗВГ.

Міністерство економічного розвитку РФ у повному обсязі задовольнило заявки компаній «Роснефть» і «Лукойл» на поставку скрапленого газу в Україну протягом липня.

Про це з посиланням на заяви трейдерів, які мають контракти з трейдерами цих виробників, повідомив enkorr, передає Слово і Діло.

«У випадку з «Роснефтью», її квота на липень повністю відповідає тому, що передбачено в дозволі ФСТЕК", - повідомив співрозмовник.

Нагадаємо, що за наявною інформацією, квота становить 43 тис. тонн.

Очікується, що компанія «Укренерджі», яка є постачальником ресурсу «Лукойлу», чекає на липень поставку 15 тис. тонн.

Крім того, російські держоргани в повному обсязі задовольнили заявки казахських виробників на транзитні поставки ЗВГ в Україні.

Ціни на бензин: динаміка вартості пального для авто за останні п'ять роківБензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі, а газ іноді падаву ціні.

«Обсяг транзиту очікується на рівні 30-35 тисяч тонн», - повідомило знайоме з ситуацією джерело. За його словами, йдеться про обсяг «Тенгизшевройл».

На думку учасників ринку, конфігурація затверджених на липень поставок повністю забезпечить потреби України в імпортному ЗВГ.

Водночас є побоювання, що через ремонтні роботи на Локосовском ГПЗ «Лукойлу», може скоротитися постачання ЗВГ компанією в Україну.

Нагадаємо, що цей ГПЗ є основним постачальником широкої фракції легких вуглеводнів для Пермського НПЗ компанії, з якого здійснюються відвантаження на адресу «Укренерджі».

Як відомо, 18 квітня Росія ввела санкції щодо України, які передбачають обмеження на поставку нафтопродуктів.

Як з'ясувало «Слово і Діло», бензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі. Динаміка вартості палива для авто за останні п'ять років – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: