Суд щодо нового українського правопису відклали на серпень

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відклав на 15 серпня засідання щодо нового українського правопису.

Окружний адміністративний суд Києва відклав на 15 серпня засідання щодо нового українського правопису.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Новий правопис та подорожчання газу: що чекає на українців у червніІнші правила зняття готівки в банках та відеоспостереження в столичному метро. Що нового чекає на українців у червні 2019 року.

Повідомляється, що сьогодні Окружний адміністративний суд Києва провів підготовче засідання за позовом до Кабінету міністрів, яким намагаються оскаржити нову редакцію українського правопису. У суді наголосили, що відповідачу дали час для підготовки відгуку на позов і відклали розгляд до 15 серпня 2019 року.

Зазначимо, позивач звернувся до суду в інтересах своєї дочки, учениці 7-го класу - і просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №437 від 22 травня 2019 «Питання українського правопису».

Нагадаємо, нова редакція українського правопису набула чинності 3 червня. З цього дня його норми і правила рекомендуються до застосування у всіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення. У міністерстві освіти продовжують готувати план імплементації нової редакції українського правопису.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: