Батько Гандзюк прокоментував вирок вбивцям його дочки

Читать на русском
Віктор Гандзюк розчарований угодою, укладеною правосуддям з підсудними, та занадто легким вироком.

Батько вбитої активістки Катерини Гандзюк Віктор назвав судове засідання над вбивцями дочки спектаклем.

Як пише «Слово і Діло», про це він у четвер, 6 червня, написав на своїй сторінці в Facebook.

«Не так я уявляв судове засідання над вбивцями Каті. Провінційне містечко. Невеликий зал районного суду. Неймовірна липка задуха. Вистава. Розподілені ролі. Відомий фінал. Всім все «пофіг». Аби все швидше закінчилося», - написав Гандзюк.

Гандзюк також обурився, що за замовне вбивство його дочки, вчинене з особливою жорстокістю і за попередньою змовою, обвинуваченим дали лише від трьох до шести років.

Нагадаємо, Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вироки всім п'яти обвинуваченим у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть активістки Катерини Гандзюк.

На Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року. Чоловік в Херсоні облив її концентрованою сірчаною кислотою, внаслідок чого дівчина отримала великі опіки.

Після трьох місяців лікування в Києві активістка померла в лікарні.

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що організатором і замовником вбивства Гандзюк є голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. Шевченківський районний суд Києва заарештував чиновника 15 лютого. У той же день він вийшов із СІЗО під заставу в 2,5 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: