ГПУ роз'яснила вироки в справі Гандзюк

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України роз'яснили вироки п'ятьом підозрюваним у нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк.

У Генеральній прокуратурі України роз'яснили вироки п'ятьом підозрюваним у нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Батько Гандзюк прокоментував вирок вбивцям його дочкиВіктор Гандзюк розчарований угодою, укладеною правосуддям з підсудними, та занадто легким вироком.

Вони спростовують інформацію ЗМІ щодо перебігу досудового розслідування по справі про вбивство активістки.

«Генеральна прокуратура України, яка здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, неодноразово повідомляла, що на підставі доказів, засудженим особам була змінена підозра за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, вчинене групою осіб, з метою залякування, вчинене на замовлення, що спричинило смерть потерпілого). У подальшому засудженні звернулися з відповідними клопотаннями до прокурора щодо укладення угод про визнання винуватості», – заявили в прес-службі.

Зокрема, в ГПУ нагадали, що такі угоди були укладені й вироком суду від 6 червня 2019 року затверджені. Засуджені визнали свою провину у вчиненні кримінального правопорушення й надали свідчення щодо причетності до скоєння злочину інших співучасників.

«Генеральна прокуратура України неухильно дотримується загальних засад кримінального провадження, у т. ч. й принципу гласності в своїй роботі. Перебіг підготовчого засідання транслювався в онлайн-режимі. Жодних відхилень від вимог Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України під час досудового розслідування та судового розгляду обвинувального акту не допущено. А тому будь-які посилання на пом'якшення відповідальності засуджених з боку правоохоронних та судових органів у ЗМІ та коментарі окремих осіб є суб’єктивними твердженнями й не відповідають дійсності», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора суд засудив Сергія Торбіна до шести років і шести місяців в'язниці, Микиті Грабчуку суд дав шість років в'язниці, Володимиру Васяновичу та В'ячеславу Вишневському – чотири роки, Віктору Горбунову – три роки.

Наразі триває суд на Владиславом Мангером, підозрюваним у замовленні нападу на активістку. Наприкінці травня суд пом'якшив запобіжний захід Мангеру й дозволив пересуватися в межах Херсонської області без дозволу слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: