Зеленський звільнив і призначив голів трьох ОДА

Читать на русском
Усі зазначені в наказах особи звільнені з формулюванням у зв'язку із закінченням терміну повноважень президента України.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Гундича, Олексія Муляренка і Олександра Вельбовця з посади голів Житомирської, Рівненської та Черкаської обласних державних адміністрацій.

Відповідні укази від 24 червня оприлюднено на офіційному сайті глави держави. Всі зазначені особи звільнені з формулюванням «у зв'язку із закінченням терміну повноважень президента України», пише «Слово і Діло».

При цьому Володимир Зеленський іншими указами призначив тимчасово виконуючих обов'язки голів Житомирської, Рівненської та Черкаської обласних державних адміністрацій.

Зокрема, виконання обов'язків голови Житомирської та Черкаської обласних держадміністрацій тимчасово покладено на заступників голів цих обладміністрацій - Ярослава Лагуту та Ігоря Тимошенка. Тимчасово виконуючим обов'язки голови Рівненської ОДА став перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький.

Крім того, Володимир Зеленський звільнив Олександра Шмитька з посади начальника Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим.

«Звільнити Шмитька Олександра Григоровича з посади начальника Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим», - йдеться в указі від 24 червня.

Нагадаємо, Шмитько був призначений на цю посаду в червні 2018 року п'ятим президентом України Петром Порошенком.

Раніше Кабінет міністрів схвалив проекти розпоряджень президента про звільнення ще трьох голів обласних державних адміністрацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: