Гройсман анонсував аудит усіх теплокомуненерго

Читать на русском
Він нагадав, що в результаті реформи децентралізації місцевих бюджетів зросли в чотири рази. Тому гроші на модернізацію є.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Державної аудиторської службі провести аудит кожного теплокомуненерго на предмет об'єктивності існуючої вартості тепла і води.

Про це за підсумками засідання Кабміну в середу, 26 червня, повідомляє Урядовий портал, пише «Слово і Діло».

«Проведіть аудит, і потім кожен чиновник нехай виходить на трибуну і каже, що у нього все обгрунтовано, що немає втрат і ніхто не виводить гроші в офшори», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що в результаті реформи децентралізації місцевих бюджетів зросли в чотири рази. Тому гроші на модернізацію є.

«Сьогодні є колосальні фінансові ресурси місцевого самоврядування. Але чомусь пішов тренд на піар - плиточку покласти, фонтан встановити. Я це підтримую. Кому потрібен фонтан, якщо води немає! А ТКЕ тим часом написало 1800 грн за Гкал або 2000 грн, отримує надприбутки, а люди змушені платити! Причому платити не уряду, а місцевим структурам!», - акцентував прем'єр-міністр.

Гройсман підкреслив, що в рамках програми Чесна платіжка будуть оприлюднені всі власники ТКЕ, щоб люди знали «місцевих комунальних баронів, які наживаються на споживачах».

Раніше Гройсман доручив забезпечити жителів Донбасу питною водою.

Також нагадаємо, уряд виділив додаткові кошти на аудит «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: