США виділять Україні $4 млн на будівництво військових складів

Читать на русском
США нададуть Україні фінансову допомогу у розмірі $4 млн для покращення систем захисту військових складів Міністерства оборони.

США нададуть Україні фінансову допомогу у розмірі $4 млн для покращення систем захисту військових складів Міністерства оборони.

Про це повідомили у посольстві України в США за підсумками засідання українсько-американської робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, повідомляє «Слово і Діло».

«За підсумками заходу… підписали меморандум про надання Сполученими Штатами допомоги Україні у сфері зберігання боєприпасів, яким передбачається виділення американською стороною щонайменше $4 млн на покращення захищеності військових складів на території України», — йдеться в повідомленні.

У Державному департаменті США уточнили, що фінансування виділяється на будівництво шести складів для зберігання вибухових речовин протягом наступного двох років.

«Цей проект підвищить безпеку і захищеність українських запасів боєприпасів, а також наблизить Україну до її мети — відповідати стандартам НАТО і міжнародним стандартам безпеки і управління запасами», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 20 червня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів схвалила проекти законів, у яких передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: