Субота на Донбасі: 11 обстрілів, є поранений

Читать на русском
З початку доби 22 червня бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав поранення.

З початку доби 22 червня бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 22 червняСитуація на сході країни на 22 червня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. На обстріл із боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці прес-центру ООС в суботу.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики здійснили 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил, із них: двічі поблизу н.п. Водяне, в напряму Пікузи і Азова - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Старогнатівки, з напряму Новоласпа - із АГС, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; Широкино, з напряму н.п.Саханка - з АГС і стрілецької зброї; по околиці Красногорівки, з напряму Старомихайлівки - з 120 мм міномета і АГС; Гнутове, з напряму Пікузи - з СПГ; поблизу Павлопіля, з напряму н.п. Українське - із великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; Новотроїцьке, з напряму Докучаєвська - із РПГ і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив три обстріли позицій Об'єднаних сил: поблизу н.п.Пісчане, з напряму н.п.Обозне - з міномета калібру 82 мм, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; н.п. Південне, з напряму шахти ім.Гагаріна - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемету і стрілецької зброї; поблизу н.п. Новолуганське, з напряму н.п.Доломітне - з великокаліберного кулемета.

Раніше в СБУ повідомили про блокування поставки шпигунського устаткування на Донбас.

Також нагадаємо, Червоний Хрест направив на Донбас дев'ять вантажівок гумпдопомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: