Суд наклав арешт на вулицю Інститутську для розслідування розстрілів на Майдані

Читать на русском
На думку прокуратури, під час судових засідань, зокрема, щодо розстрілів Небесної сотні, з'являються нові обставини, які потрібно перевіряти шляхом додаткових або повторних слідчих експериментів.

Апеляційний суд наклав арешт на територію вул. Інститутської в Києві, де ще тривають слідчі експерименти у справі Майдану.

Про це повідомляється в групі «Зберегти Інститутську» у Facebook, передає «Слово і Діло».

Генеральна прокуратура оскаржила рішення Печерського суду Києва, який відмовився накладати арешт на ділянки вулиці, де ще тривають слідчі експерименти і якими вже користується Музей Революції Гідності, який зокрема почав проводити там будівельні роботи.

«На думку прокуратури, скасування арешту до завершення слідчих дій було незаконним. Додатковими аргументами було проведення робіт без узгодження і клопотання потерпілих про проведення додаткових слідчих дій», - сказав начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

На думку прокуратури, під час судових засідань, зокрема, щодо розстрілів Небесної сотні, з'являються нові обставини, які потрібно перевіряти шляхом додаткових або повторних слідчих експериментів.

Під час судового засідання 20 червня прокурор долучив до матеріалів справи заяву народного депутата Ігоря Луценка про кримінальне правопорушення, в якому зазначається, що Музей пошкодив пам'ятник архітектури, знімаючи бруківку на Алеї Героїв Небесної сотні.

Представники Національного музею Революції Гідності не з'явилися на засідання, однак на одному з минулих засідань вони подали заяву, яким дозволили розглядати справу без них. Зрештою судді наклали арешт на вказані прокуратурою ділянки. Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, ще 18 травня група активістів знесла паркан і зайшла на територію вулиці Інститутської в Києві, де почалися роботи зі зведення Меморіалу Небесної сотні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: