Кубів виступив за трансформацію МЕРТ

Читать на русском
Кубів також акцентував увагу на необхідності посилення реформ у сфері інтелектуальної власності, що є запорукою позитивних змін у розвитку інновацій, стартапів, цифровізації країни.

Про необхідність розформування традиційного Міністерства економічного розвитку і торгівлі у Міністерства цифрової економіки заявив перший віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву першого віце-прем'єра з парламентської трибуни в п'ятницю, 21 червня.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що планує у 2019 році оновити 3 тисячі українських стандартівСказано 10 квітня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

«Мінекономрозвитку слід наділити більш широкими повноваженнями в сфері розвитку цифрової економіки. Уже три роки наше міністерство активно розвиває цифровий порядок денний для України, проте слід, нарешті, скоротити невластиві функції інших органів влади в сфері цифровізації», - сказав Кубів.

Він також наголосив на необхідності оптимізувати роботу комітетів Верховної Ради і створити ефективний комітет по цифровій економіці, оскільки розвиток цифрових державних сервісів сьогодні є серед головних пріоритетів роботи уряду.

Кубів також акцентував увагу на необхідності посилення реформ у сфері інтелектуальної власності, що є запорукою позитивних змін у розвитку інновацій, стартапів, цифровізації країни.

«Вчора (20 червня, - ред.) я відкрив форум, де почав процес формування Стратегії розвитку інтелектуальної власності в Україні, яку сформують кращі українські та міжнародні експерти Всесвітньої організації інтелектуальної власності», - заявив перший віце-прем'єр-міністр, додавши, що це може дати додаткові стимули для розвитку інноваційної складової економіки.

Раніше Кубів розповів про втрати економіки від російської агресії.

Також нагадаємо, він анонсував контракт з виробництва крилатої ракети «Нептун».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: