ЗНО-2019: коли оприлюднять перші результати тестування

Читать на русском
Порогові бали ЗНО-2019 склав/не склав з математики, фізики, української мови та літератури – визначено.

Порогові бали ЗНО-2019 склав/не склав з математики, фізики, української мови та літератури – визначено.

Як пише «Слово і Діло», це зробила Експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти, повідомляє Кабінет міністрів України.

Що зміниться для абітурієнтів у 2019 роціЗ цього року вступна кампанія буде коротшою, Міносвіти запровадило механізм першочергового зарахування й змінило прохідні бали.

За результатами обговорень комісія визначила такі порогові бали:

  • математика – 11;

  • українська мова та література – 23;

  • фізика – 13.

Від загальної кількості осіб, які брали участь у тестуванні з цих предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з української мови і літератури - 84% вступників, з математики – 81,83%, з фізики – 85%.

Результати тестування з вищезгаданих предметів будуть опубліковані на інформаційних сторінках учасників 14 червня 2019 року.

Як і торік, учасники тестування зможуть ознайомитися зі скан-копіями своїх бланків відповідей. Вони будуть розміщені на інформаційних сторінках 17 червня.

Нагадаємо, поріг «склав/не склав» – це мінімальна кількість тестових балів, яку має набрати учасник зовнішнього незалежного оцінювання, щоб отримати оцінку у шкалі 100-200 балів. Це надає вступнику право брати участь у конкурсному відборі до вишів.

У четвер, 13 червня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з хімії. Це тестування завершило основну сесію ЗНО.

Раніше повідомлялося, що на позачерговому засіданні Українського центру оцінювання якості освіти було встановлено, що одне із завдань тесту зовнішнього оцінювання з історії України, яке абітурієнти проходили 4 червня, не має правильної відповіді.

«Слово і Діло» писало,що зміниться для абітурієнтів у 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: