Негода в Україні: зливи підтопили 140 домівок

Читать на русском
Станом на ранок четверга, 20 червня, у Львівській і Херсонській областях залишаються підтопленими 140 дворогосподарств, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.
Фото ГСЧС.

Станом на ранок четверга, 20 червня, у Львівській і Херсонській областях залишаються підтопленими 140 дворогосподарств.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Синоптики дали прогноз погоди на День КонституціїСиноптики дали перший прогноз на вихідні дні в період з п'ятниці, 28 червня, по неділю, 30 червня.

«Станом на 7:00 20 червня (у Львівській області - ред.) залишаються підтопленими 20 присадибних ділянок в с. Колодець Миколаївського району. Рівень води поступово спадає», - сказано в повідомленні на сайті відомства.

У Херсонській області станом на 7:00 четверга залишаються підтопленими 120 дворогосподарств, з них 3 житлових будинки. Рівень води поступово спадає.

Для відкачування води на Херсонщині було залучено 53 особи і 15 од. тех., з них від ДСНС 41 ос. о/с і 11 од. техніки. Протягом доби відкачано 9 тис. 300 м куб. води (всього з початку робіт 108 тис. м куб.). Прокладено тимчасовий металевий трубопровід діаметром 150 мм для відводу відкачаної води за межі населеного пункту

Також нагадаємо, що надзвичайна пожежна небезпека зберігатиметься в Україні до кінця тижня.

За прогнозами синоптиків, погода в Україні у четвер, 20 червня, буде дуже спекотною і сонячною майже у всіх областях. Однак, в західні регіони прийдуть дощі і грози, але температура повітря збережеться високою.

Дощі з грозами у четвер пройдуть локально — на Заході, Півночі, осередками вздовж річки Дніпро, місцями в Одеській області.

У Києві 20 червня також очікується спека, а стовпчики термометрів покажуть +30+32 градуси вдень, вночі 19-21 градус тепла. Однак, у столиці можливий короткочасний літній дощ з грозою.

Така сонячна погода затримається в Україні ще кілька днів. Незначні похолодання і свіжість почнуться тільки на початку наступного тижня — 24-25 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: