Волкер розповів про зв'язки Зеленського та Коломойського

Читать на русском
Спецпредставник із питань Україні розповів у Сенаті США про можливі ризики для деолігархізації в Україні.

Придбання політичного капіталу для проведення реформ і деолігархізація – основні виклики, які стоять перед шостим президентом України Володимиром Зеленським.

Як пише «Слово і Діло», про це під час слухань щодо України, які відбулися в Комітеті з міжнародних відносин США, заявив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер, повідомляє в середу, 19 червня, «Голос Америки».

На запитання сенатора Роберта Менендеса, чи контролює Коломойський нового президента України, Волкер підтвердив, що Державному департаменту відомо про відносини Зеленського з Коломойським. Разом із тим він висловив упевненість, що Володимир Зеленський має докладати зусиль для ослаблення впливу олігархів на політичну систему.

«Ми вважаємо, що він (Зеленський – ред.) заслуговує шанс. Ми дотримуємося принципів реформ, подолання домінування олігархів у політичний системі, таких як Коломойський. Ми сподіваємося, що він зможе бути незалежним і виконати обіцяне. І ми маємо намір, як допомагати йому, так і питати з нього, якщо цього не станеться», - підкреслив Волкер.

Також Волкер висловив надію, що може відвідати Україну протягом наступних тижнів, до візиту Зеленського в Білий дім.

Нагадаємо, у травні в Сенаті США затвердили до схвалення резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності. Документ вшановує пам'ять Небесної Сотні і засуджує тривалу російську агресію щодо України.

Також повідомлялося, що в Сенаті США запросили для армії України $300 млн. З указаної суми $100 млн повинні бути спрямовані виключно на летальні види озброєнь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: