Динаміка обстрілів ООС: 447 порушень режиму припинення вогню в травні-червні

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил із 27 травня до 19 червня було зафіксовано 447 порушень режиму припинення вогню – майже стільки ж, скільки й попереднього місяця. В результаті цих обстрілів загинули 8 українських військовослужбовців, 40 отримали поранення. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

Кінець травня й початок червня минули на Донбасі відносно спокійно, за добу фіксувалося не більш ніж 20 обстрілів з боку бойовиків. До 4 червня поранення отримали лише п'ять українських військових, загиблих не було.

Загострення почалося з 4 червня, протягом декількох днів серед військових були втрати. Вночі 7 червня міна калібру 120 мм потрапила в бліндаж, у результаті чого загинули двоє військовослужбовців, ще вісім отримали поранення. Тоді ж президент Володимир Зеленський заявив, що ці обстріли є свідченням втрати Росією контролю над своїми найманцями. «Хто б не віддав наказ, Збройні сили України відповідатимуть жорстко й відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню та звільнення полонених залишиться твердою й незмінною», – заявив глава держави.

Крім 7 червня, масовані обстріли на донецькому напрямку були зафіксовані 9, 13, 16, 17 та 19 червня. Причому 17 й 19 числа обстріли були на обох напрямках – донецькому та луганському.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі заплановані на липень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: