У Чехії ініціюють голосування за вотум недовіри уряду Бабіша

Читать на русском
Чисельність населення в Україні на 1 травня 2019 року склала 42 мільйона 55 тисяч осіб, зменшившись з початку року майже на сто тисяч.

У Чехії опозиційні партії ініціюють голосування за вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Андрія Бабіша через передбачуваний конфлікт інтересів.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

П'ять опозиційних партій збираються представити свій запит у п'ятницю, 21 червня на спеціальну сесію парламенту.

Голова Християнських демократів Марек Виборни зазначив, що «цей уряд разом з цим прем'єр-міністром псує репутацію Чехії як всередині країни, так і за кордоном».

Європейська комісія визначила, що Бабіш знаходиться у конфлікті інтересів через те, що його бізнес-імперія розміщена в цільових фондах, і в результаті країна може втратити частину фінансування ЄС.

За підтримки Комуністичної партії уряд меншості Бабіша контролює 108 голосів у нижній палаті парламенту, що складається з 200 депутатів. Для прийняття пропозиції про недовіру, опозиції необхідний 101 голос.

Нагадаємо, що 4 червня в Празі на Вацлавській площі почалася демонстрація з вимогами відставки міністра юстиції Марії Бенешовою, прем'єр-міністра Андрія Бабіша, а також за забезпечення незалежності судової влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: