Родичі жертв катастрофи рейсу MH17 провели акцію біля посольства РФ

Читать на русском
Учасники акції закликали російську владу визнати відповідальність за катастрофу Boeing 777, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур і зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області.

Родичі жертв катастрофи рейсу MH17 12 червня провели акцію біля посольства РФ в Гаазі.

Учасники акції закликали російську владу визнати відповідальність за катастрофу Boeing 777, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур і зазнав аварії 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. Про це повідомляє NOS, пише «Слово і Діло».

Перед будівлею посольства РФ в Гаазі рідні загиблих символічно встановили 298 білих стільців за кількістю загиблих у катастрофі. Учасники акції виступають проти позиції Росії, влада якої відмовляється визнавати свою причетність до того, що трапилося.

«Ми хочемо закликати Росію до відповідальності. Цілком зрозуміло, що вони зіграли певну роль в катастрофі MH17», - заявив один із учасників. На місці проведення акції були вивішені плакати, в тому числі російською мовою: «Справедливість для MH17» і «Людяність понад політикою».

Нагадаємо, Boeing-777, який виконував рейс MH17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур 17 липня 2014 року, зазнав аварії через ураження ракетою. Під час аварії він пролітав над територією Донецької області. Всі 298 пасажирів, які були на борту літака, загинули.

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів обговорив із Зеленським катастрофу МН17.

Також відзначимо, МЗС України пояснило причини нових фейків Росії про знищення МН17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: