Суд не відсторонив від посади екс-помічника Дубневича

Читать на русском
Столичний райсуд відмовився відстороняти поновленого на посаді в філії Укрзалізниці колишнього помічника члена парламенту.

Суд вирішив не відстороняти колишнього помічника народного депутата Ярослава Дубневича Едуарда Пушкаренка від посади першого заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця».

Таке рішення 5 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд скасував звільнення Пушкаренка від посади і поновив його. Також суд зобов'язав філію УЗ виплатити екс-помічнику нардепа 2,13 млн грн зарплатні за вимушений прогул.

У зв'язку з цим, детектив НАБУ звернувся до суду з клопотанням про відсторонення Пушкаренка від посади, оскільки той може таким чином перешкоджати слідству. Однак суддя відмовив у задоволенні клопотання. Наразі мотивація такого рішення невідома.

Як відомо, за версією слідства, Пушкаренко разом із іншими підозрюваними впродовж грудня 2015–березня 2017 рр. організував закупівлю ПАТ «Укрзалізниця» стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, Пушкаренку дозволили залишати Київ. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову направила подання про притягнення до відповідальності нардепа Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: