Зеленський поїде на шахту на Львівщині, де загинули шахтарі

Читать на русском
Володимир Зеленський поїде в середу на шахту Лісова державної компанії Львіввугілля, на якій унаслідок обвалу породи загинули двоє шахтарів.

Президент України Володимир Зеленський поїде в середу на шахту «Лісова» державної компанії «Львіввугілля», на якій унаслідок обвалу породи загинули двоє шахтарів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі президента.

У свою чергу Міністерство внутрішніх справ України повідомило на сторінці у Facebook, що поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі двох гірників на шахті «Лісова».

«Сьогодні, 29 травня, близько 4:00 години до поліції надійшло повідомлення про те, що на шахті «Лісова» в Сокальському районі стався обвал породи, внаслідок чого під завалом опинилися двоє гірників. Під час проведення рятувальної операції на поверхню їх підняли без ознак життя», - йдеться в повідомленні поліції.

Особи загиблих встановлено. Ними виявилися двоє жителів Сокальського району, 1971-го та 1997 років народження.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст.2 72 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: