В окупованому Криму знову відбулися обшуки, є затриманий

Читать на русском
У селі Краснівка Сімферопольського району анексованого Криму в п'ятницю, 14 червня, російські силовики провели обшук в будинку кримських татар.

У селі Краснівка Сімферопольського району анексованого Криму в п'ятницю, 14 червня, російські силовики провели обшук в будинку кримських татар.

Був затриманий і доставлений до Сімферополя Емірхан Муртазаєв. Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, обшук проводився в будинку Бекіра і Еміне Муртазаєвих, затриманий їхній син Емірхан. На той час всі були в будинку. Один із присутніх в будинку під час обшуку залишив свої дані МВС Республіки Крим Шманін Антон Петрович.

«Сім'я Муртазаєва не могла викликати адвоката, була позбавлена юридичної допомоги, не могла нікому повідомити про те, що в їхньому будинку проходить обшук», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що затриманого відпустили, він знаходився в ЦПЕ. У Емірхана є психічний розлад - шизофренія, він перебував на психіатричному обліку. У зв'язку із цим співробітники не можуть утримувати і допитувати його, без присутності законного представника, оскільки він не може у повній мірі відповідати за свої дії.

Російські силовики поки що не коментували причини обшуку і затримання.

Рідна сестра Емірхана залишила заяву на гарячу лінію 102 у зв'язку із тим, що на даний момент ніхто не знає про його місцезнаходження.

Раніше Євросоюз закликав РФ звільнити затриманих в окупованому Криму татар.

Також нагадаємо, посольство США закликало Росію припинити арешти кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: