Ізраїль і ХАМАС обмінялися ракетними ударами

Читать на русском
Ізраїльські ВПС атакували підземну базу бойовиків в секторі Газа у відповідь на випущену ракету.

Ізраїльська авіація в четвер, 13 червня, атакувала «підземну інфраструктуру» палестинських бойовиків в секторі Газа у відповідь на ракету, яка була випущена з території анклаву.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на армійську прес-службу.

Інформації про наявність постраждалих в обміні ударами не надходило.

«У ніч на четвер ракета була випущена із сектора Газа по ізраїльській території. У відповідь літаки ВПС Ізраїлю атакували підземну інфраструктуру терору на військовій базі ХАМАС у південній частині сектора Газа», - сказано в релізі.

На правлячий в анклаві ісламістський рух ХАМАС ізраїльтяни традиційно покладають відповідальність за будь-які агресивні дії з сектора Газа і вимагають від нього забезпечити дотримання перемир'я усіма палестинськими фракціями.

Військові кажуть, що минулої ночі вони перехопили ракету, задіявши систему ПРО Залізний купол. Обміну ударами передувало рішення ізраїльтян заборонити палестинцям виходити в море в покарання за запуски з сектора Газа повітряних куль з вибуховими пристроями.

Нагадаємо, в травні Ізраїль і ХАМАС уклали перемир'я на півроку. Домовленість передбачає двостороннє припинення вогню на кордоні сектора Газа і єврейської держави. Однак пізніше в ХАМАС спростували перемир'я з Ізраїлем.

Як повідомлялося, 4 і 5 травня відбулися найбільші сутички між Ізраїлем і палестинцями в Секторі Газа за останні п'ять років. Відомо про загибель чотирьох ізраїльтян і 23 палестинців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: