Ізраїль і ХАМАС уклали перемир'я на півроку

Читать на русском
Влада Ізраїлю і палестинський рух ХАМАС досягли угоди про перемир'я строком на шість місяців.

Влада Ізраїлю і палестинський рух ХАМАС досягли угоди про перемир'я строком на шість місяців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Times of Israel у понеділок, 20 травня.

Домовленість передбачає двостороннє припинення вогню на кордоні сектора Гази і єврейської держави. ХАМАС взяло на себе зобов'язання «припинити акції насильства уздовж огорож, що відокремлюють сектор Гази від Ізраїлю», запуск палаючих повітряних куль через кордон і дотримуватися введеної по межі 300-метрової буферної зони.

Також палестинці погодилися припинити підтримку «флотилій», що прямують морем до берега Гази і які порушують морські кордони Ізраїлю.

У свою чергу Ізраїль збільшив зону рибальства біля Гази до 15 морських миль, дозволив доступ у сектор співробітникам програм ООН із забезпечення палестинців роботою, направлення в анклав гуманітарних вантажів. Також ізраїльтяни заявили про готовність почати переговори з питань, що стосуються забезпечення сектора електрикою, перетину кордону, відновлення системи охорони здоров'я та інших гуманітарних аспектів.

Нинішня угода була досягнута за посередництва і безпосередньої участі представників Єгипту й ООН.

Нагадаємо, 4 і 5 травня відбулися найбільші зіткнення між Ізраїлем і палестинцями в секторі Гази за останні п'ять років. Відомо про загибель чотирьох ізраїльтян і 23 палестинців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: