Російських спостерігачів на виборах до Ради не буде

Читать на русском
Росія не стала висувати будь-яких довгострокових спостерігачів для місії БДІПЛ ОБСЄ на виборах в Україні.

Росія не направлятиме спостерігачів на дострокові вибори до Верховної Ради 21 липня.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 13 червня, повідомила прес-секретар БДІПЛ ОБСЄ Катя Андрушах, пише ТАСС.

«Відповідно до нашої стандартної практики і всеосяжної методології БДІПЛ запит про спостерігачів був розісланий всім державам-учасникам, за винятком країни перебування. Російська Федерація не висунула жодних довгострокових спостерігачів», - розповіла вона.

«Прохання про надання короткотермінових спостерігачів для моніторингу ходу голосування в день виборів ще не було спрямоване, але буде розіслане в найближчі дні», - зазначила представниця Бюро.

Відповідаючи на питання про можливість участі російських спостерігачів у моніторингу українських виборів, зважаючи на той факт, що Україна заборонила реєструвати громадян РФ на минулі президентські вибори, Анруш відповіла, що «питання, що стосуються акредитації спостерігачів, в тому числі з Російської Федерації, слід направляти в органи, відповідальні за цей процес».

Раніше в Центрвиборчкомі повідомили, що за виборами до Ради 21 липня стежитимуть 850 спостерігачів Місії БДІПЛ ОБСЄ.

Нагадаємо, Верховна рада 7 лютого законодавчо заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на президентських, парламентських або місцевих виборах як особисто, так і в складі міжнародних організацій.

20 березня ЦВК відмовив допустити 24 спостерігачів-росіян від БДІПЛ ОБСЄ. Після цього в Москві вкотре заявили, що не будуть відправляти спостерігачів на президентські вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: